De heraanleg van het Helicopterpleintje aan het Administratief Centrum is volgens raadslid Guy Paulis (LDD) een gemiste kans. De samensmelting van 3 scholen van het kOsh en een vermindering van parkeerplaatsen zal voor chaos zorgen.

Guy Paulis: "Per 1 september smelten 3 basisscholen van scholengemeenschap kOsh (Dol-Fijn in de Nonnenstraat, Evenaar Collegestraat en Evenaar Sint-Jansstraat) volledig ineen. Het schooljaar start in een gloednieuwe ge- en verbouwde campus, gelegen langs de Nonnenstraat."

"De verkeersdrukte en de parkeerdruk in de ruime omgeving zal door de grote nieuwe basisschool onweerlegbaar toenemen. De school heeft gelukkig wel een fietsers- en voetgangerstoegang ter beschikking via het autovrije openbare paadje dat het Lantaarnpad en het Helicopterpleintje verbindt. Maar het Helicopterpleintje kent nu al vaak een intense drukte. Meerdere vestigingen van het Gemeenschapsonderwijs, langs beide zijden van de Augustijnenlaan, zijn immers óók vlakbij. En het pleintje wordt uit noodzaak ook meer en meer gebruikt door langparkeerders die in de centrumstraten werken of door bezoekers. Kortom, het Helicopterpleintje en de onmiddellijke omgeving t.h.v. het stedelijke administratief centrum zijn op het vlak van mobiliteit een bijzonder teer punt."
 
Volgens Paulis schiet het schepencollege nu rijkelijk laat in gang om te anticiperen op het openen van de grote nieuwe kOsh-campus, en zal het pleintje weldra aangepakt worden.

Guy Paulis: "Maar helaas, op een volledig foute manier! Het Helicopterpleintje, vandaag met een wegdek uit (losliggende) betonnen dals die tot op de draad versleten zijn en met een al even pokdalige asfaltrijbaan eromheen, zal nu in zeven haasten “herlegd” worden. Van een echt structurele aanpak is er geen sprake."
 
Het schepencollege beweert dat er straks ‘slechts’ één parkeerplaats zou verdwijnen.
Paulis: "Maar in realiteit zal er veel meer parkeerruimte verdwijnen. Er zullen immers her en der houten paaltjes en zogenaamde varkensruggen geïnstalleerd worden, er zullen verkeersborden geplaatst worden en gedeeltes van het wegdek zullen gekleurd worden. Met andere woorden: er zal (veel) minder beschikbare ruimte zijn voor de (groot)ouders die op die plek hun (klein)kinderen willen oppikken. En stationeren of parkeren aan de voorzijde van de school in de Nonnenstraat is al helemaal geen optie. Dit schepencollege raakt verstrikt in de eigen verwarde verkeersvisie."

Paulis vervolgt: "Automobilisten worden al jaren ontmoedigd zich in het centrum te begeven (herinner de verdwijnpaal, maar vooral ook de vele verdwenen parkingplaatsen in alle centrumstraten en bijv. recent de Delhaize-parkingproblematiek). Nu de parkeerdruk op een ‘randparking’ als het Helicopterpleintje nog toeneemt door de opening van een grote nieuwe school (een gegeven dat al lang gekend was), steekt het schepencollege de kop in het zand... erger, vermindert nog de parkeerruimte door allerlei weinig doordachte ingrepen op die locatie. Een gemiste kans!"